HomeSähkölattialämmitysSähkölämmityskustannukset

Sähkölämmityskustannukset

Warmup-lattialämmitysjärjestelmät tarjoavat puhtaamman, nopeamman ja energiatehokkaamman tavan lämmittää kotiisi. Lisätietoja lattialämmityksen kaikista kustannuksista.

Kuinka paljon lattialämmitys maksaa?

Warmupin lattialämmitysjärjestelmät, asennus- ja käyttökustannukset vaihtelevat projektin koon ja laajuuden, halutun lämmöntuotannon ja järjestelmän päivittäisen / kausiluonteisen käytön mukaan. Lue lisää lattialämmitykseen liittyvistä kustannuksista, jotka koostuvat Warmup-järjestelmän kustannuksista, arvioiduista asennuskustannuksista ja käyttökustannuksista.

Järjestelmän hinta

Tarjoamme erilaisia sähköisiä lattialämmitysjärjestelmiä eri hintatasoilla. Lisätietoja siitä, mitä ottaa huomioon, kun valitset alla olevan järjestelmän.

Asennuskustannukset

Kaikki lattialämmitysprojektit sisältävät myös järjestelmän asentamisen kustannukset. Lisätietoja täältä.

Juoksevat kulut

Lattialämmitys voi tarjota huomattavasti alhaisemmat käyttökustannukset verrattuna perinteiseen keskuslämmitykseen. Lisätietoja käyttökustannuksista täällä.

Lattialämmitysjärjestelmien kustannukset

Tarjoamme erilaisia vesi- tai sähkölattialämmitysjärjestelmiä, jotka soveltuvat moniin erilaisiin projekteihin, eri hintatasoilla.

Warmupin 25 vuoden tutkimus- ja kehitystyö lattialämmityksen saralla on johtanut siihen, että olemme luoneet toimivan järjestelmän erityisvaatimuksia varten, olipa kysessä sitten kylpyhuoneen remontti tai talon rakentaminen. Lue lisää alla olevista järjestelmistä.

Projektin alalattian tyyppi ja  lattiapäällyste myös viime kädessä määrittävät mikä järjestelmä on oikea. Selvittääksesi, mikä järjestelmä on paras projektiin, lue lattianpäällysteiden opas.

Olipa sitten kyseessä SPM-lämmitysmattojärjestelmä kaakeloidun keittiön lattian alle tai DCM-PRO-irrotusjärjestelmän käyttämäminen lounge-tilassa, kaikki sähköiset järjestelmämme ovat kilpailukykyisesti hinnoiteltuja ja sopivia käytettäväksi missä tahansa kodin kunnostusprojektissa.

Esimerkkinä kustannuksista, DWS-lämmityskaapelijärjestelmämme  4 m²: n kylpyhuoneessa, jossa on mukana eristys ja Warmup-termostaatti, joka lisää lämmitystehokkuutta, maksaa noin 450 € + alv, eli saman kuin uusi vapaasti seisova kylpyamme. Suuremmalle tilalle, joka tarvitsee 10 m² SPM-lämmitysmattoa, karkea hinnoittelu olisi noin 800 € + alv, sisältäen eristyslevyt ja termostaatin järjestelmän ohjaamiseksi.

Pyydä tarjousta projektista, jotta saat nopeasti yksityiskohtaisen tarjouksen. Tässä tarjouksessa otetaan huomioon lattian koko ja lattian viimeistelyn ja käytön yksityiskohdat.

Saa tarjous täältä >

Asennuskustannukset

Järjestelmän asentamisen hinta riippuu siitä, millainen asentaja, rakentaja, tilaaja, putkimies tai sähköasentaja on palkattu projektiin, ja nämä hinnat voivat vaihdella alueittain ja kauppiaittain. Esimerkiksi kylpyhuoneen kunnostusprojektissa lattialaattojen asentaminen voi maksaa huomattavasti enemmän kuin alla olevan järjestelmän asentaminen laattojen alle.

Ehdotuksemme, noin 200-300 € päivässä kauppiaiden työstä, on mielestämme oikeudenmukainen ja useimmat järjestelmämme voidaan asentaa huoneeseen, alusta loppuun, noin 1–1,5 päivässä. Tämä antaa meille yleisen kokonaisarvion noin 400 € lattialämmitysjärjestelmän asentamiselle.

Varmista aina, että asentaja on ammattitaitoinen, pätevä asiantuntija, jolla on kokemusta sähkölattialämmityksen asentamisesta.

Käyttökustannukset

Sähkölämmityksessä voi olla huomattavasti alhaisemmat käyttökustannukset verrattuna perinteiseen keskuslämmitykseen. Tämä johtuu siitä, että lattialämmitysjärjestelmä tarjoaaa paljon nopeamman lämmitysajan kuin keskuslämmitykseen perustuvat järjestelmät, toimimalla alhaisemmissa lämpötiloissa, mutta silti huoneen lämpötila on edelleen sama.

Käyttökustannukset voivat vaihdella kodin suunnittelun mukaan, suhteessa siihen, kuinka hyvin koti on eristetty, mitä energiahintaa käytetään ja miten lämmitysjärjestelmän ohjaus ja valvonta ovat käytössä.

Seuraavassa taulukossa on esitetty esimerkkejä käyttökustannuksista, jotta saat käsityksen siitä, kuinka paljon rahaa voidaan säästää asentamalla Warmup-lämmitys.

Käyttökustannusten taulukko

Näiden lukujen osalta käytimme arvioitua energiahintaa 0,1698 € / kWh, käyttäen lämmitysjärjestelmää 6 kuukauden ajan (182 päivää) vuoden viileimpien kuukausien aikana, 10mm Warmup -eristyslevyllä.

Keskimääräiset käyttökustannukset alkulämmityksen jälkeen ovat 0,01147 €/m²/h.

Huomaa, että alla oleva taulukko ei koske jatkuvasti päällä olevaa lämmitysjärjestelmää, kuten WIS-lämmityskaapelia.

ROOM TYPE LÄMMITYSALUE KÄYNTIAIKA AM KÄYNTIAIKA PM TALVIKUSTANNUKSET
KYLPYHUONE 4 m² 2 tuntia 1 tunnin 33,30 €
KEITTIÖ 5 m² 1 tunnin 2 tuntia 40,70 €
OLOHUONE 15 m² 0 tuntia 3 tuntia 114,45 €

Vähennä energian kulutusta älykkäällä termostaatilla

Warmup-älykäs termostaatti on ratkaisevassa asemassa lämmitysjärjestelmän käyttökustannusten alentamisessa. Teknologisesti edistyksellinen 4iE WiFi -termostaatti estää energiahäviön varmistaen, että lämmitysjärjestelmä toimii vain tarvittaessa. Se tarjoaa myös etäkäyttö- ja energianvalvontatoimintoja. 4iE: n käyttäminen yhdistettynä älypuhelinsovelluksiin voi pienentää vuotuisia energialaskuja.

Lisää lämmitysaikaa ja pienennä lämmönhukkaa eristeen avulla

Warmupin eristyslevyjen valikoima on ensiarvoisen tärkeä sähkölattialämmityksen käyttökustannusten alentamisessa. Lattian asianmukainen eristäminen eristyslevyillä voi lisätä järjestelmän lämmitysjaksoa merkittävästi, mikä vähentää lattialämmityksen kokonaiskustannuksia jopa 50%.

Research and housing Monitor

Tutkimus- ja kehityskeskuksemme

Warmupin panostus tutkimus- ja kehitystyöhön takaa jatkuvasti kehittyvät sähkölämmitysjärjestelmät, jotka tarjoavat maksimaalisen energian ja kustannustehokkuuden.

Yli 25 vuoden kokemuksella ja innovaatioilla kodin lämmittämiseen kaikkialla maailmassa, Warmupin tutkimuskeskus testaa ja hioo nykyisiä tuotteita ja kehittää uusia ideoita, joiden avulla kodin lämmitys on halvempaa ja ympäristöystävällisempää. Post-Occupancy Monitored Housing -testiohjelmassa ennustetaan tulevaa energiankäyttöä ja siihen liittyviä kustannuksia, joilla varmistetaan lattialämmityskustannusten suotuisa kehitys