HomeSähkölattialämmitysOsto-opas

Lattialämmityksen osto-opas

Tiedämme, että joskus tarvitaan apua uuden lämmitysjärjestelmän ostamisessa. Tiedämme myös tyypilliset kysymykset, joita ihmiset kysyvät, kun he ajattelevat lattialämmityksen tilaamista, siksi olemme koonneet tämän osto-oppaan.

Olipa kyseessä koko talon lämmitysjärjestelmä tai yhden huoneen lämmittäminen, oppaamme kertoo, miten lattialämmitys toimii ja miten järjestelmä voi auttaa tilaa pysymään lämpimänä, kun se tulee kylmäksi.

Miten lattialämmitys toimii?

Lattialämmitys toimii lämmityskaapeleiden ollessa asennettuna lattian pinnan  alle. Kaapeli lämpenee, kun järjestelmä on päällä, lämmittää lattiapintaa ja tuottaa säteilylämpöä, joka jakautuu tasaisesti ja lämmittää huoneen lattiasta ylöspäin.

Säteilylämpö tuntuu mukavalta ja se leviää nopeammin ja alemmassa lämpötilassa. Ilmavirta on vähäinen, lämpötila on mukava ja tasainen kaikkialla huoneessa.

underfloor heating vs radiators

Onko lattialämmitys tarpeeksi tehokas huoneen lämmittämiseen?

Sähkölattialämmitys on saatavissa eri lämmöntuotannon tasoissa, ja käytettävissä on suurempi teho, jotta lämpöä saadaan riittävästi suurilla lämpöhäviöalueilla, kuten talvipuutarhoissa.

Lattialämmitysjärjestelmän lämmöntuotannon on oltava suurempi kuin huoneen tai alueen lämpöhäviö, jotta järjestelmä tuottaa riittävästi lämpöä. Siksi on tärkeää tehdä lämpöhäviölaskenta sen varmistamiseksi, että järjestelmä on sopiva. Tämän voi suorittaa arkkitehti tai lämmitysinsinööri, ja on tärkeää valita lattialämmitysjärjestelmän oikea lämmöntuotto. Jos et ole varma lämpöhäviöstä, ota meihin yhteyttä ja autamme valitsemaan oikean järjestelmän.

On myös suositeltavaa asentaa järjestelmä riittävällä eristyksellä, kuten eristyslevyillä, jotka vähentävät lämmitysaikaa työntämällä lämpöä ylöspäin lattiatasoon ja estämällä lämpöhäviöt pohjakerrokseen.

floor types temperature heat output underfloor heating

Järjestelmään liittyvät kustannukset

Käytettävissä on erilaisia järjestelmiä ja lattialämmityksen kustannukset riippuvat käyttöajasta, lämmöntuotannon tasosta, lämmitetyn alueen koosta ja järjestelmän tyypistä. Termostaatti tarvitaan myös järjestelmän ohjaamiseen, se myydään erikseen lämmitysjärjestelmästä. Jos haluat selvittää järjestelmän hankintakustannukset, pyydä tarjousta ja vastaamme yksityiskohtaisesti tarjouksen vaatimuksiin.

Käyttökustannukset liittyvät energian hintoihin, huoneen kokoon ja korkeuteen sekä käyttöaikaan. Älykäs termostaatti, kuten Warmup 4iE Smart WiFi -termostaatti, voi luoda säästöjä. 4iE voi säästää energiankulutusta ehdottamalla älykkäämpiä tapoja lämmittää kotia.

cost saving with warmup floor heating app

Mitä etsiä?

Materiaali

Kiinnitä huomiota materiaaliin, josta lattialämmityskaapeli on valmistettu.

Tuki

Vaikka on epätodennäköistä, että järjestelmässä ilmenee ongelmia sen jälkeen, kun se on asennettu lattialle, on suositeltavaa tarkistaa, että myynnin jälkeinen tuki on  tarvittaessa saatavilla.

Takuut

Vaikka lattialämmitys on tunnettu luotettavuudestaan, järjestelmän asennuksen jälkeen on tärkeää varmistaa, että järjestelmä on varustettu asianmukaisilla takuilla.

Asennus

Järjestelmän voi asentaa pätevä henkilö, mutta sen voi asentaa myös ammattimainen asentaja. Kaikki sähkötyöt, mukaan lukien johdotus ja termostaatin kytkeminen lämmitysjärjestelmään, on teetettävä sertifioidulla sähköasentajalla.

underfloor heating installation
install underfloor heating system