HomeSähkölattialämmitysLattiatyyppiLaatta- ja kivilattiat

Laatta- ja kivilattiat

Laatta- ja kivilattiat ovat ihanteellisia käytettäviksi lattialämmitysjärjestelmän kanssa, koska ne lämpenevät nopeasti ja säilyttävät lämmön hyvin, mikä tekee järjestelmästä tehokkaan.

Sähköiset järjestelmät laatoille

Nämä kovapintaiset lattiapäällysteet soveltuvat käytettäviksi sekä sähköisten että vesikiertoisten lattialämmitysjärjestelmien kanssa. Kuitenkin sähköiset, laattojen alla sijaitsevat lämmitysmatot ovat suosituimpia kylpyhuoneissa. Warmup SPM ja DCM-PRO ovat täydellinen vaihtoehto säännöllisesti muotoilluille kylpyhuoneille ja Loose Wire sopii epäsäännöllisiin kylpyhuoneisiin, joissa on paljon kiinteitä kalusteita. Oikean järjestelmän valinta kuitenkin yleensä riippuu tilan koosta ja muodosta, alalattian tyypistä ja projektin luonteesta, ja siitä onko kyseessä remontti vai uuden tilan rakentaminen.

SPM-lämmitysmatto on suunniteltu käytettäväksi liimakerroksessa laattojen alla. Vakioetäisyys ja itseliimautuva matto tekevät asennuksesta helpon ja nopean säännöllisesti muotoilluissa huoneissa, samalla varmistaen asennuksen tarkkuuden.

DCM-PRO on uusi, innovatiivinen Warmup- järjestelmä, joka suojaa laatoitettuja lattioita halkeilulta. Se koostuu erotuskalvosta, jossa on lämmityskaapeli, ja se mahdollistaa sähköisen lattialämmityksen asentamisen nopeasti ja helposti.

DWS-lämmityskaapeli on suunniteltu käytettäväksi liimakerroksessa laattojen alla tai tasoitusyhdisteessä muiden lattiapäällysteiden alla ja sopii täydellisesti asennettavaksi pienissä tai epäsäännöllisissä paikoissa.

WIS-lämpökaapeli on suunniteltu käytettäväksi uudessa rakennuksessa ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisten lattiapintojen alla, ja se on tarpeeksi monipuolinen käytettäväksi missä tahansa asunnon osassa.

Laatat ja kivi

Laatta ja kivi ovat kaikkein toiminnallisimmat ja tehokkaimmat lattiatyypit, joita käytetään laatan alla olevassa lattialämmityksessä.

Korkea lämmönjohtavuus

Laatoilla ja kivillä on suuri lämmönjohtavuus, mikä tarkoittaa, että ne siirtävät lämpöä tehokkaasti lämpimästä vesiputkesta tai lämmityskaapelista lattiaan. Materiaali myös säilyttää lämpöä hyvin ja tekee järjestelmästä tehokkaan, koska se lämpenee nopeasti ja pitää lattian lämpimänä vähemmällä energialla.

Ihanteellinen kylpyhuoneisiin ja keittiöihin

Lattialämmitys laattojen tai kivien alla on erityisen toivottu kylpyhuoneissa, keittiöissä ja paikoissa joissa on suuri lämpöhäviö. Koska niillä on erinomaiset lämpöominaisuudet, ne muuttavat lattiasi lämpimäksi nopeasti ja energiatehokkaasti. Niitä voidaan lämmittää yli 29 °C lämpötiloihin, mikä mahdollistaa asuntosi optimaalisen kontrollin ja mukavuuden.

Lattialämmitys poistaa laatoista viileyden ja lämmityksen säätö termostaatilla tarkoittaa sitä, että kotisi on lämmin, kun niin haluat ja lämmitys on pois päältä, kun et ole kotona.

Korkista tai kumista valmistetut laatat eivät tavallisesti sovellu käytettäväksi lattialämmityksen kanssa.

Under Tile Heating
under tile heating

Kuinka asentaa lattialämmitys laattojen alle

Sähköisen lattialämmityksen voi asentaa Tee-Se-Itse-henkilö tai ammattimainen asentaja. Kaikki sähkötyöt, mukaan lukien termostaatin kytkeminen, on teetettävä vain sertifioidulla sähköasentajalla.

Laattaliima

Asennettaessa lattialämmitysjärjestelmää laatta- tai kivilattialle, tulisi käyttää joustavaa liimaa ja laastia normaalin lämmönsiirron mahdollistamiseksi.

Juoksevat kulut

Lämmitetyn laattalattian asentaminen on kustannustensa ja vaivansa arvoinen. Järjestelmä maksaa itsensä takaisin pienemmillä käyttökustannuksilla ja energiatehokkuudella.