HomeSähkölattialämmitysLattiatyyppiVinyylilattiat

Vinyylilattiat

Vinyylilattiat ja ylelliset vinyylilaatat soveltuvat hyvin käytettäviksi sähkölattialämmitykseen.

Sähköiset järjestelmät vinyylilattioille

Vinyylilattiaan sopivin lattialämmitysjärjestelmä riippuu siitä, millaista vinyylilattiaa käytät ja onko huone, johon asennat uuden järjestelmän, “Märkä” vai “Kuiva” huone: kylpyhuoneita pidetään tyypillisesti Märkinä ja olohuoneet, makuuhuoneet ja keittiöt ovat Kuivia.

Vinyylilattiaa on neljää eri tyyppiä, jotka eroavat toisistaan ominaisuuksiltaan ja siksi niiden vaatimukset lattialämmitysjärjestelmän suhteen eroavat. Nämä tyypit ovat Amtico, Karndean, Click Vinyl ja Tarkett- lattia. Tarkista aina lattiavalmistajan kanssa valitsemasi vinyylityypin yhteensopivuus lattialämmityksen kanssa.

Kuivat huoneet

Kuiva huone on huone, jossa ei ole merkittävää vesielementtiä. Huoneet, kuten makuuhuoneet, olohuoneet, eteiset ovat ns. kuivatiloja, kuin myös keittiöt, vaikka niissä on lavuaarit ja usein pesukoneet / astianpesukoneet. WLFH sähköinen lattialämmitysjärjestelmä, jota käytetään Warmup Dual Overlay alalattian kanssa, mikä erottaa järjestelmän lattiapäällysteestä, on yhteensopiva useimpien vinyylilattiapäällysteiden kanssa kuivissa tiloissa.

Ihanteellinen suurille alueille, WLFH kalvolämmitin on sähköinen lattialämmitysjärjestelmä, jota käytetään Dual Overlayn kanssa suurimmalle osalle vinyylilattioita kuivilla alueilla.

Dual Overlay on vapaasti kelluva alalattia käytettäväksi Foil Heater kalvolämmittimen kanssa mattojen ja vinyyli- ja linoleumilattioiden alla.

 Tämä järjestelmä ei sovi märkätiloihin, koska Dual Overlay voi laajentua liiallisen kosteuden vuoksi. On tärkeää tarkistaa vinyylilattian valmistajan kanssa lattialämmitysjärjestelmien tyypit, jotka ovat sopivia käytettäväksi heidän tuotteidensa kanssa. Jotkut lattianvalmistajat sallivat vain lattialämmitysjärjestelmät jotka on upotettu laastiin / tasausyhdisteeseen.

Märät Huoneet

Lattialämmitys voidaan asentaa märkätiloihin, joissa on vinyylilattiat. Projektin spesifikaatiosta riippuen suosittelemme DCM-PRO, SPM tai DWS tuotteita. Muista aina peittää lattialämmitysjärjestelmä 10 mm paksulla, itsetasaavalla yhdisteellä, joka suojaa järjestelmää kosteudelta ennen vinyylilattian asettamista.

SPM-lämmitysmatto sisältää erittäin ohuen 1,8 mm:n johdon, joka ei nosta lattiatasoa.

DCM-PRO on lämmitetty erotusjärjestelmä, joka on suunniteltu nopeaan asennukseen kaikilla alueilla.

DWS-lämpökaapeli sopii erinomaisesti epäsäännöllisen muotoisiin huoneisiin.

WIS-lämpökaapeli on suunniteltu käytettäväksi uudessa rakennuksessa.

Lattialämpötila ja termostaatti

Lattialämmitysjärjestelmän lämpötila ei saisi vinyylilattiassa ylittää 27°C. Tämä turvataan termostaatin avulla ja asennusten säädöllä, osoittaen että järjestelmää käytetään vinyylilattiamateriaalin kanssa. Warmup on laaja valikoima termostaatteja lattialämmityksen jokaiseen tarpeeseen. 4iE Smart WiFi termostaatilla on uskomattoman älykkäitä ominaisuuksia, jotka takaavat lämmitetyn lattian turvallisen ja tehokkaan käytön. Termostaatti mahdollistaa lämmitysasetuksien täydellisen hallinnan ja voit nauttia lämpimästä huoneesta kun niin haluat ilman hukattua energiaa.

electric underfloor heating under vinyl

Lattialämpötila ja termostaatti

Lattialämmitysjärjestelmän lämpötila ei saisi vinyylilattiassa ylittää 27°C. Tämä turvataan termostaatin avulla ja asennusten säädöllä, osoittaen että järjestelmää käytetään vinyylilattiamateriaalin kanssa. Warmup on laaja valikoima termostaatteja lattialämmityksen jokaiseen tarpeeseen.

electric underfloor heating under vinyl

4iE Smart WiFi termostaatilla on uskomattoman älykkäitä ominaisuuksia, jotka takaavat lämmitetyn lattian turvallisen ja tehokkaan käytön. Termostaatti mahdollistaa lämmitysasetuksien täydellisen hallinnan ja voit nauttia lämpimästä huoneesta kun niin haluat ilman hukattua energiaa.

Lämpörajojen siirto

Kaiken lämmittimen yläpuolella, mukaan lukien alusmateriaalin, päällysteen ja lopullisen pinnan viimeistelyn, on oltava alla olevassa taulukossa asetetuissa rajoissa. Jos vinyylilattian valmistaja ilmoittaa, että sitä on käytettävä yhdessä alusmateriaalin kanssa, alusmateriaali ei saa olla paksumpi kuin 3 mm – 6 mm ja hengittävä.

Käytettäessä järjestelmää vinyylilattiassa, on huolehdittava järjestelmän tehokkuuden varmistamisesta, emmekä suosittele järjestelmän asentamista, jos alla olevia rajoituksia ei pystytä noudattamaan. Tämä saattaisi haitata järjestelmän suorituskykyä ja johtaa siihen, että järjestelmä ei toimi halutulla tavalla.
 
Alla olevat luvut koskevat vain sähköisiä lattialämmitysjärjestelmiä.
 

Lämpörajojen siirto
Tog 1.5 (ellei toisin mainita)
RSI  0.15m² K/W (ellei toisin mainita)