HomeSähkölattialämmitysLattiatyyppiPuulattiat

Puulattiat

Olipa kyseessä puulattiat pinnoitetusta tai luonnollisesta puusta, useimmat Warmup sähköiset lattialämmitysjärjestelmät ovat yhteensopivia puupäällysteiden kanssa.

Sähköiset järjestelmät puulattioille

Yleisin sähköinen lattialämmitysjärjestelmä puulattioille on kalvolämmitin. Tutustu kuitenkin osto-oppaaseemme tai pyydä tarjous lattialämmitysvaihtoehtojen tarkemmasta erittelystä.

WLFH kalvolämmitinjärjestelmä on sähköinen lämmitysmatto, joka on nopeasti asennettavissa puulattian ja muiden kelluvien lattiatyyppien alle. Sen kalvopäällysteiset lämmitysjohdot tarjoavat parhaan lämmönjohtavuuden puulattialle, mikä mahdollistaa nopeat lämmitysajat ja tehokkaan ja tasaisen lämpöjakauman.

WLFH kalvolämmitinjärjestelmä on sähköinen lämmitysmatto, joka on nopeasti asennettavissa puulattian ja muiden kelluvien lattiatyyppien alle. Sen kalvopäällysteiset lämmitysjohdot tarjoavat parhaan lämmönjohtavuuden puulattialle, mikä mahdollistaa nopeat lämmitysajat ja tehokkaan ja tasaisen lämpöjakauman.

Puulattiatyypit

Vaikka monia Warmup lämmityslaitteita voidaan käyttää puupohjaisten päällysteiden kanssa, on syytä huomauttaa, että pehmeiden puumateriaalien suhteen on oltava varovainen, koska jotkut pehmeät puumateriaalit saattavat muodostaa lämpöeristeen, joka pidättää lämmön sen sijaan, että se siirtyisi lattian pinnalle.

Pinnoitettu puu

Yleinen vaihtoehto umpipuulattioille, pinnoitettu puu on valmistettu antamaan puulle luonnollisen ilmeen ja se sopii erinomaisesti käytettäväksi lattialämmityksen kanssa.

Umpipuu

Luonnollinen umpipuu on tyypillisesti kalliimpaa kuin pinnoitettu vaihtoehto ja tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia tiheyden ja kosteuden suhteen, jotka voivat vaikuttaa valittuun lattialämmitysjärjestelmään

Lattialaudat

Useimmiten käytettynä vanhempien asuntojen kunnostustöissä, luonnolliset lattialaudat soveltuvat lattialämmitykseen, mutta vaativat eristävien materiaalien huolellista käyttöä tehokkaampaan lämmitysratkaisuun.

Lämmönjohtokyky

Kun asennat lattialämmitysjärjestelmän puupohjaan, lämmönjohtavuus on erittäin tärkeä tekijä. Varmista, että puu on niin tiheää kuin mahdollista lämmönjohtavuuden parantamiseksi. Mitä ohuempi ja tiheämpi puu, sitä nopeampi lämpenemisaika.

Lattian paksuus

Vaikka lattialämmitykseen käytettävän puun paksuutta koskevia sääntöjä ei ole, suosittelemme, että puun paksuus ei saa olla yli 18 mm. Jos materiaali on paksumpi, tämä tulee estämään lämmitysjärjestelmän tehokkaan toiminnan.

Koska leveämmät laudat näyttävät usein “liikkuvan” enemmän kuin kapeammat laudat samasta materiaalista, suosittelemme paksuuden ja leveyden väliseksi suhteeksi 7-11. Laudalla, jonka paksuus on 16mm ja leveys 160 mm, on suhdenumero 10, joten se on ihanteellinen.

Tarkista puulattian toimittajalta valitsemasi lattiapäällysteen sopivuus lattialämmityksen kanssa.

wooden floor with foil underfloor heating

Puulattian kosteuspitoisuus

Puu on luonnollinen materiaali, joka imee itseensä kosteutta, mikä tarkoittaa sitä, että kosteuspitoisuus vaihtelee ympäristön mukaan. Jos puulattialla olisi korkea kosteuspitoisuus ja se asennettaisiin erittäin kuivaan taloon, puu kuivuisi, mikä aiheuttaisi kutistumista – ja mahdollisia rakoja lattiassa. Lattia voisi myös tulla meluisaksi, kun se irtoaa alalattiasta.

water underfloor heating under wooden floor

Kosteus

Jos puulattia asennetaan taloon, joka on huomattavasti kosteampi kuin itse puulattia, lattiat voivat laajentua ja turvota.

Keskustele lattiatoimittajasi kanssa varmistaaksesi, että puulattialla on asianmukainen kosteuspitoisuus, joka vastaa ympäristön kosteuspitoisuutta, johon lattia asennetaan.

Lattialämpötila

Puulattiaa ei saa koskaan lämmittää yli 27 °C lämpötilaan ja Warmup Termostaattiohjattu lämmitysjärjestelmä takaa sen.

Asennus

Sähköiset lattialämmittimet ovat nopeita ja helppoja asentaa ammattitaitoisen urakoitsijan toimesta ja Warmup hydronic -järjestelmän asennuksen voi valvoa projektiryhmämme, sinun mielenrauhaasi silmällä pitäen.

Kun asennat järjestelmää puupohjaisilla laudoilla, tulisi jättää rako huoneen reunoille. Tämä rako voidaan kätevästi peittää lattialistoilla ja sen tulee olla noin 10 mm leveä.

Pehmeä eristys

Warmup WIU alusmateriaalia suositellaan aina käytettäväksi puulattian kanssa käytettävän lattialämmitysjärjestelmän kanssa. Alusmateriaali optimoi lämmitysjärjestelmän lämmöntuotannon ja tehokkuuden ja estää lämmön kulkeutumista alaspäin ja poistumisen huoneesta. Alusmateriaali toimii myös tehokkaana kosteuden estona puun kosteuden laajenemiselle.

underfloor heating cable insulated underlay installation

Lämmönsiirron rajat

Kun käytät järjestelmää puulattian kanssa, on huolehdittava siitä, että järjestelmä toimii tehokkaasti, emmekä suosittele lattialämmittimen asentamista, jos alla olevia rajoituksia ei voida noudattaa. Tämä saattaisi heikentää järjestelmän suorituskykyä ja johtaa siihen, että järjestelmä ei toimi halutulla tavalla.

Alla olevat luvut koskevat vain sähköisiä lattialämmitysjärjestelmiä.
 

Lämpörajojen siirto
Tog 1.5 (ellei toisin mainita)
RSI  0.15m² K/W (ellei toisin mainita)