Opas termostaatin ostamiseen

Oikean ohjausjärjestelmän valitseminen on ratkaisevan tärkeää varmistaaksesi sen että lämmitysjärjestelmä toimii parhaalla mahdollisella tavalla, tehokkaasti ja helposti ja säästää samalla lämmityskustannuksia. Osto-opas auttaa valitsemaan parhaan ohjausjärjestelmän, joka perustuu yksittäisiin lämmitysvaatimuksiin, elämäntapaan ja budjettiin.

Valitse termostaatti joka sopii taloosi

Ensimmäinen asia johon pitää kiinnittää huomiota on lämmönlähde, koska kaikki termostaatit eivät ole yhteensopivia kaikkien lämmönlähteiden kanssa. Ne soveltuvat vain lattialämmitykseen tai keskuslämmitykseen tai joissakin tapauksissa molempiin. Jos tarkastelemme keskuslämmitystä, sitten yhteensopivat termostaatit ovet ne jotka voivat toimia keskuslämmityksen kanssa. Vastaavasti, jos halutaan ohjata lattialämmitystä, niiden tulisi olla yhteensopivia käytettävän järjestelmän kanssa.

Viimeisin lisäys Warmup-termostaattivalikoimaan, 4iE WiFi -termostaatti toimii pattereilla varustetun keskuslämmityksen sekä sähkö- ja vesilattialämmitysjärjestelmien kanssa.

Termostaattien tyypit

Älykkäät termostaatit

Älykkäät termostaatit ovat Internet-yhteensopivia ja kehittyneimpiä termostaatteja. Ne tarjoavat erinomaisia energian- ja rahansäästömahdollisuuksia. Esimerkiksi Warmup 4iE löytää älykkäitä tapoja lämmittää kotia tehokkaammin, mikä voi johtaa suuriin säästöihin energialaskuissa. 

Älykkäiden termostaattien Internet-yhteys yhdistettynä MyHeating-sovelluksen ja älypuhelimien sisäänrakennettujen paikannuspalveluiden ominaisuuksiin, älykäs termostaatti voi ohjata lämmitystä automaattisesti, samalla varmistaen, että kotisi lämpötila on aina ihanteellinen, mahdollisimman vähän energiaa käyttäen.

Ohjelmoitavat termostaatit

Nämä termostaatit säätävät huonelämpötilaa automaattisesti halutun lämpötilan ja ajoituksen mukaan. Lämmitys voidaan ohjelmoida kytkeytymään päälle tai pois asettamalla tavoitelämpötilat ja -ajat ja termostaatti hoitaa loput, mikä takaa oikean lämpötilan oikeaan aikaan. Edistyksellisissä ohjelmoitavissa  termostaateissa, kuten Warmup 3iE, on Active Energy Management™ -ominaisuudet, jotka voivat säästää jopa 10% lämmityslaskuista valitsemalla parhaan lämpötilan jokaiselle huoneelle.

Manuaaliset termostaatit

Käsikäyttöiset termostaatit tarjoavat hyvän perustasoisen lämpötilan säädön rajoitetulla energian ja rahan säästämiskyvyllä. Manuaaliset termostaatit soveltuvat parhaiten alueille, joissa lämmitysvaatimukset pysyvät samana päivästä toiseen, esim. kun ei ole kausivaihtelua ja jos lämmitystä tarvitaan joka päivä, kun ne toimivat ympäri vuorokauden, tai jos lämmitettyä vyöhykettä käytetään hyvin harvoin tai ajoittain, kuten autotallia tai puutarhatilaa.

Termostaatissa tarvittavat ominaisuudet

Saatavilla on erilaisia termostaatteja ja paras valinta riippuu ominaisuuksien ja sovellusten tärkeysjärjestyksestä. Olemme korostaneet alla olevassa luettelossa ominaisuuksia, joita haluat etsiä termostaattia valittaessa.

Yhteensopivuus

Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, koska termostaatti käyttö ei ole tarkoituksenmukaista, jos se ei toimi lämmityksen kanssa. Tarkista aina valmistajalta yhteensopivuus lämmitysjärjestelmän kanssa. Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, koska termostaatti käyttö ei ole tarkoituksenmukaista, jos se ei toimi lämmityksen kanssa. 

Etäyhteys

Paljon liikkuville käyttäjille, jotka haluavat kontrolloida lämmitysasetuksia kaikkialta, älykäs WiFi-termostaatti on paras valinta. 4iE: ssä on MyWarmup-tili, jota voidaan hallita ja seurata missä tahansa internet-yhteyden avulla.

Sää- ja liikennepäivitykset

Jos sää ja liikenne ovat tärkeitä tekijöitä, 4iE on hyvä vaihtoehto. 4iE näyttää sääolosuhteet ja liikennepäivitykset, joten on mahdollista tietää, aikooko sataa vai paistaa ja millainen liikenne on ennen lähtöä kotoa.

Ohjelmoitavuus

Jos termostaatti on tarkoitettu huoneeseen, jossa on erilaiset lämpötila- ja aika-vaatimukset, kuten kylpyhuone, olohuone tai makuuhuone, ohjelmoitava termostaatti on ylivoimaisesti paras vaihtoehto, koska se mahdollistaa eri huonelämpötilojen asettamisen eri aikoina. Tämä estää energian tuhlauksen ja tyhjän tilan lämmittyksen säätämällä tarkasti lämmitysasetukset.

Näyttö

Teräväpiirtoisen, taustavalaistun näytön ansiosta termostaatin käyttö on helpompaa myös silloin, kun on pimeää. Käytön helpottamiseksi kannattaa harkita suurta näyttöä, jossa on suurikokoinen fontti. Näytön resoluutio on tärkeää, koska matalaresoluutioiset näytöt eivät ole yhtä selkeitä toimimaan eivätkä näytä yhtä esteettisiltä seinällä. Kehittyneemmät termostaatit, kuten 4iE, mahdollistavat jopa taustakuvan asettamisen, mikä antaa näytölle persoonallisen vivahduksen.

Valvoo energiankäyttöä

Tietäen, missä ja milloin energiaa käytetään, lämmitysjärjestelmää voidaan hallita paremmin. Termostaatti, joka ohjaa lämmitystä automaattisesti oppimistottumusten ja rutiinien avulla, varmistaa mahdollisimman pienen energiankulutuksen.

Ainutlaatuiset ominaisuudet

Ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten matkapäivitykset ja taustakuvan asettaminen, ovat kaikki ominaisuuksia, joita termostaatti voi tarjota. Näiden tarve riippuu termostaatin halutusta käytöstä. Mitä kiinnostavampaa on säästää rahaa ja asettaa eri lämpötiloja eri ajanjaksoille, sitä todennäköisemmin tarkastelemme termostaattia usein ja nämä pienet ominaisuudet voivat tehdä suuren eron.

Vaihtoehtoja ja ominaisuuksia, jotka sopivat elämäntapaasi

Valitse termostaatti, joka mahdollistaa lämmitysasetusten mukauttamisen elämäntapaasi. Tämä voi olla lämpötilamuutosten taajuus (ohjelmoitavuus) tai kyky säästää rahaa valitsemalla termostaatti, joka auttaa pienentämään energialaskuja (kuten 4iE).

Osta oikea termostaatti 

On syytä huomata, että termostaatti oikein valittuna on tuote, joka voi maksaa itse itsestään. Sitä ei tarvitse ostaa usein, joten investointi kehittyneeseen ja laadukkaaseen termostaattiin on usein paras valinta. Päätettäessä, mitkä termostaatit ostetaan, on parasta valita ensin kriteerit, tutkia käytettävissä olevat vaihtoehdot ja päättää, mikä niistä on projektin kannalta oikea.

Suosittelemme 4iE Smart WiFi -termostaattia, joka löytää älykkäitä tapoja lämmittää kotia tehokkaammin pienentämällä energialaskujasi.